AMCL

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) és una organització constituïda com a entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1988 en l’àmbit de la comunicació de proximitat al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

 

Regulada per la Llei d’Associacions de 1997, l’AMCL apareix vinculada al moviment cívic, com una experiència local de comunicació de proximitat.

 

La seva activitat se centra en la gestió de dos mitjans de comunicació local al territori: la publicació La Marina i l’emissora La Marina FM. L’AMCL també desenvolupa iniciatives de formació (AMCL Formació), de promoció de l’emprenedoria (AMCL Lab) i projectes de defensa dels drets humans i foment del voluntariat, amb especial atenció als col·lectius en risc d’exclusió (immigrants, persones d’ètnia gitana, discapacitats, joves, gent gran i dones, entre d’altres).

 

Igualment, l’AMCL treballa en favor de la cohesió territorial fomentant la participació ciutadana en complicitat amb el teixit associatiu dels diferents barris de Sants-Montjuïc.

 

Tanmateix, l’AMCL manté acords de col·laboració amb diverses entitats a nivell de ciutat i de país, com són el Consell d’Associacions de Barcelona, la Taula de Comunicació (entitat fundada per l’AMCL -juntament amb Diomira- i que treballa des de l’any 2000 defensant i promovent els mitjans de comunicació de proximitat i associatius), la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (amb La Marina FM com a emissora federada) i l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (amb la publicació La Marina com a mitjà adscrit).

 

CONTACTE

http://amcl.cat/

 

FB: lamarinacat
TW: lamarinacat
IG:  lamarinacat
YT: lamarinacat