Cohesió social a través de la cultura popular

Des de la Unió d’Entitats de la Marina apostem per la dinamització i la revitalització cultural del nostre barri, com a eina per a promoure la cohesió, la integració i la convivència de les veïnes i veïns, és per això que ens impliquem en la vida i la cultura popular dels barris de la Marina.

 

Pensem que les Festes Populars són una bona eina per a promoure projectes culturals, pedagògics, lúdics i festius, on tothom hi té cabuda. Potenciem el treball comunitari, la participació ciutadana i el foment de l’associacionisme a través de l’organització de la Cavalcada de Reis, el Carnestoltes i la Festa Major de la Marina.

 

Ens agrada que siguin unes festes plurals, properes i on mantinguem vives les nostres tradicions, sense oblidar la diversitat cultural que ens envolta, el civisme, la igualtat de gènere, i tot el teixit associatiu que les fa possible.

 

Així mateix, col·laborem i donem suport a les nostres entitats federades i del barri en el desenvolupament dels seus projectes, com són: Conta Contes, Carter mòbil, Pessebre vivent, Encesa de l’arbre…

 

Les Festes s’organitzen a partir de la Comissió de Cultura, amb els representants de les diverses entitats federades que hi volen participar en cada cas.