ÒMNIUM SANTS-MONTJUÏC

QUÈ ÉS ÒMNIUM CULTURAL?
Òmnium cultural és una associació sense ànim de lucre fundada el 1961 i creada per preservar i promoure la llengua, la cultura i el país.

 

QUI SOM ÒMNIUM SANTS-MONTJUÏC?
Som un grup de socis i sòcies d’Òmnium cultural que amb molt d’entusiasme vam voler posar en marxa la junta gestora a Sants el desembre del 2012. Hem anat treballant per fer visible l’entitat al nostre barri i per promoure la llengua i la cultura del nostre país. El març del 2014 ens vam constituir com a seu territorial i continuem treballant per organitzar actes culturals, de cohesió, de país i de llengua. Ens hem consolidat com a entitat al districte.

 

Òmnium Cultural és una entitat amb 60 anys d’història, implantada a tot el Principat i amb connexió  amb Acció Cultural del país valencià,  Obra Cultural balear a més  de Catalunya Nord i de l’Alguer.

 

En total som gairebé 200000 socis d’una organització que s’autofinança a través de les quotes de socis i no participa ni es beneficia en cap cas de subvencions públiques.

 

Els principis de la fundació de l’entitat són la defensa de la llengua, la cultura i les llibertats i els drets socials, aspectes que han de permetre la cohesió social.

 

A Barcelona, Òmnium està organitzada per seus territorials que coincideixen amb els districtes municipals, és a dir en el nostre cas, Sants-Montjuïc, que engloba vuit barris: la Marina de Port, la Marina de Prat Bermell, la Font de la Guatlla, Poble-sec,  Sants, Hostafrancs, la Bordeta i Sants Badal.

 

La territorial d’Òmnium Sants-Montjuïc a final d’aquest any complirà el seu 10è aniversari i ho fa actuant als diferents barris de la mà i en col·laboració amb les diferents supraentitats: Unió d’entitats de la Marina, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i el Secretariat d’Entitats de Sants,  Hostafrancs i la Bordeta perquè Òmnium no disposa d’un local propi.

 

En concret a les dues Marines,  Òmnium hi té aproximadament  400 socis.

 

Recentment Òmnium està fent una forta aposta per revitalitzar la fundació Candel amb diferents accions i aportacions i des de la participació dins del Patronat al qual s’hi han incorporat persones de la Junta Executiva.

 

QUE FEM?

Les nostres activitats són molt variades en les diferents aspectes fundacionals abans esmentats. Recentment hem organitzat sessions de cinefòrum,  presentacions de llibres, cinema infantil, divulgació i conversa del català, visites i sortides, cursets d’història, promoció de la Mostra Sambori a les escoles… i hem divulgat programes d’ajuda per  a entitats que promouen el desenvolupament de persones marginades per la pobresa, exclusió i desigualtats a través d’un fons econòmic i social estable amb el qual donar suport econòmic, tècnic i comunitari a mitjà termini a projectes innovadors, emancipadors i transformadors que treballen arreu del territori català per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social. L’impulsen des de l’any 2016, Òmnium Cultural, Coop57 i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social).

 

CONTACTE
93 319 80 50
santsmontjuic@omnium.cat
www.omnium.cat

 

FB: Òmnium Sants-Montjuïc
TW:
omniumsants
IG: omniumsants 
YT: Òmnium Sants-Montjuïc
TG: OmniumSantsMontjuic